Palvetamine keeltes

Olen praegu ajateenistuses ja meil oli lõpurännak. Neid on olnud ka varem, kus 40 kilo on seljas ja peab jalutama suht kiire tempoga. Mulle on olnud see raske, sest selg ei ole võib-olla nii tugev – kaks kilomeetrit vales asendis kõndides on selg täiesti läbi. Seekord oli vaja kolm korda pikem teekond läbida, peaaegu 20 km. Rännak algas, kõik oli hästi, ilm oli mõnus, kuid kolmanda kilomeetri peal väsis selg ära ja 17 km oli veel ees.

Ma ei osanud midagi palvetada, olin nagu täiesti nõutu selles suhtes ja sellistes kohtades ongi hästi oluline palvetada keeltes, sest siis Püha Vaim palvetab kõige paremaid ja kõige õigemaid asju. Hakkasin omaette vaikselt palvetama. Kui palvetasin niimoodi mingi 15 minutit, siis järsku märkasin, et ma enam üldse ei tundnud valu seljas või väsimust, ja järsku seda lihtsalt ei olnud. Kui kõndisin edasi ja lõpetasin palvetamise ära, tuli see tagasi.

Siis hakkasin uuesti palvetama ja sain aru – seal tekkis see seos, et kui ma ei palveta, siis ma hakkan kuidagi ise mõistusega rohkem oma tarkust kasutama, aga Püha Vaim läbi palve paneb tegelikult meid tegema õigeid asju. Ma ise ei oskaks neid asju teha. Kuidas kõndida või kuidas leida õige asend, aga Püha Vaim teab kõige paremini. See oli minu tunnistus.
Tule Kogudus, tunnistus, 17.09.2017

Jumal endiselt valitseb!

Uus laul, mille me oleme võtnud oma repertuaari (On the throne, Kari Jobe), räägib kuidas läbi raskete aegade Jumal valitseb, isegi siis, kui meil on raske ja me võibolla ei näe alati seda võitu, siis Jumal on nii võimas Jumal, et Ta toob meid kõigest läbi. Jesaja 43 saadud inspiratsioon, kus on kirjutatud (salm 2-3a):
Kui sa lähed läbi vee, siis olen mina sinuga, ja kui sa lähed läbi jõgede, siis ei uputa need sind; kui sa käid tules, siis sa ei põle ja leek ei kõrveta sind. 3 Sest mina olen Issand, su Jumal…;”

See lugu tuli lihtsalt mu südamesse. Mul oli raske nädal ja kohati oli nagu tunne, et ükskõik kui raske ei ole, Jumal nagu ei kuule see salm räägib sellest, et ka läbi raskuste on Jumal ikka meiega. Me jätkuvalt pressime läbi nende müüride ja mägede, mis tulevad – me ei vaata nende peale, sest Jumal on suurem ja tugevam, kui need mäed või need uksed.

Kui teil on mingi asi, milles te ei näe väljapääsu või Jumal ei ole vastanud, siis tuleb lihtsalt edasi uskuda ja edasi minna. Jumalal on kõik vastused ja Tema on see, kes valitseb ja Tema on meiega, sest nii ütleb Jesaja 43, et kui me läheme läbi vee, siis Tema on meiega ja kui vee voolud uputavad, siis need ei uputa meid ja kui me käime tules, siis me ei põle ja me ei saa kõrvetada, sest Jumal on meiega. Endiselt Tema valitseb ja Tal on kôige üle kontroll olemas!

Tule Kogudus, julgustav sõnum, 17.09.2017

CategorySõnumid, Tunnistus
© Tule Kogudus
Üles
Kuula jutluseid: Jälgi meid: